onsdag 31 oktober 2012

Bäva månde USA och världen med ...

Nu är det snart dags igen!
Om en knapp vecka har innevånarna (i vart fall de som registrerat sig) i de olika staterna röstat om vem som ska leda det pågående samarbetsprojektet, som vi plägar kalla USA!

Det skrämmande med årets val är att man kan rösta på en kandidat, som enligt sin religion hyser uppfattningen att "förlorade stammar" från Israel kom till Amerika  resande i en träubåt! Mna kan rösta på en kandidat som enligt sin religion hävdar att dessa stammar..., var det Ephit och Laman de hette, utgör roten till de olika indianstammarna! Detta trots att modern forskning medels DNA säger att indiuanerna har mer gemensamt med nordasiatiska folkgrupper än med folkgrupper från mellanöstern.
I år kan man rösta på en kandidat, som enligt sin religion hävdar att människan var andebarn hos Gud före sin jordiska existens! En kandidat, som enligt sin religion hävdar att människans ursprung inte var i tvåflodsområdet ( Eufrat och Tigris) utan snarare en äng någonstans i den amerikanska mellanvästern. En presidentkandidat, som enligt sin religion ser sig som ryttaren på den vita springaren, som ska rädda USA!
Amerikanerna kan rösta fram en kandidat, som hävdar att miljöförstöringen inte existerar, i vart fall inte orsakd av människors exploatering av naturen och naturtillgångar.
En kandidat, som enligt sin religion är bunden i religöst system, där den verkliga makten ligger hos religionens ledningsgrupp och ytterst hos dess president! Inte USA's president!
En kandidat, som skryter med att kan ekonomi efter mer än 20 år som framgångsrik företagre. Vad han inte förstår är att det är en sak driva företag, som köper upp andra förlustdrabbade företag, tar bort kostnader ( människor och annat) och säler föregen med maximal vinst och en helt annan sak att leda en nation.
Tror det är därför företagsekonomi och nationalekonomi är två olika discipliner!
Den ene kandidaten tillhör en religion som är exkluderna! 
Men i USA kan allt hända!
Bäva månde USA... och världen!

.. å det kan det i gamla svedala med!
Sistlidna helg har garbadinnationalisterna haft  samling i Västra Aros.
Kan bara konstatera att det spelar ingen roll hur välskräddad kostymen än är och hur välknuten slipsen än är, när understället ännu bär en unken lukt från ölhallarna i Bayern.

2 kommentarer:

  1. Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta men det är ju tragiskt att media förväxlar yttrandefrihet med frihet att hitta på vad som helst för att väcka sensation och sedan presentera det som fakta. Och människor som du sväljer det okritiskt för din tro på media är troligen lika stark som mångas tro på Gud. Kobra tog en del som låter bekant för en mormon och en del blaha som ingen mormon hört talas om, skakade om alltihop till en bisarr röra och presenterade det som fakta på ett ytterst nedlåtande sätt. Och du nappar girigt? Varför?

    SvaraRadera
  2. Det är uppenbart att den anonume kommentarskrivaren har noll kunskap om vem Vallbybloggaren är. Att tillskriva mig egenskaper, som jag inte har är ingen vidare bra samtalsteknik!
    Det jag skrivit om och tycker om den religion, som en presidantkanditat i USA's senastes presidentval omfattar, är helt och hållet byggt på egna studier, samtal med avhoppare från denna religion och samtal med aktiva medlemmar i denna religion. Så tyvärr kan jag inte svara på den anonyme kommentarskrivarens "Varför".
    Hädanefter kommer jag inte att publicera eller kommentera anonyma inlägg.

    SvaraRadera