måndag 26 augusti 2013

Halvering på ön

Det händer att Vallbybloggaren och luden sambo lämnar Vallbytundran och besöker världen utanför. Den gågna veckan var ett sådant tillfäll. Då är de som folk är mest och svåra att särskilja från gemene man.
Vi besökte ön halvägs till de baltiska staterna. Detta innebar bland annat en oändligt tråkig båtresa. Förpassad till särskilt utrymme för ludna, fanns inget annat att göra än sitta och lugnande klia luden best bakom örat!
Väl på ön sammanstrålade vi snart med syster och hennes tillkommande. Dagen före den stora halveringen anslöt nya människor, som skulle inkvarteras i närbelägna utrymmen, Det var bror och svägerska med avkomma och brudens vänner i alla storlekar och åldrar.
Själva halveringen skedde i en gammal kyrka, som räknade sina anor från Fransiscus anhängare och deras besök på ön. Kusinsånggruppen ( The Cousines) med ingift förstärkning inramade halveringen med skönsång och följsamt musikackompanjemang! Allt var nära och högtidligt. Vallbybloggaren kände, berörd, glädjetårar.
Vallbybloggaren var betrodd med att efter halveringen skjutsa de två, som nu blivit ett, till besök hos brudgummens fader i Hemse.
Det bör nämnas att Vallbybloggaren med åldern inte bara blivit visare, utan också till viss gräns mer omfångsrik. Denna naturliga utveckling ledde till att strax före vigsel i kyrka tre skjortknappar behagade lämna sin plats och landad på golvet 3 meter bort. Detta avhjälptes med uppfinningsrikt användande av säkerhetsnålar och silvertejp. Innan festen påbörjaden i bygdegården tvingades Vallbybloggaren till begränsat klädskifte. I delvis lånta paltor fullbordade han sin tjäns som chaufför åt brudparet. I nedcabbad bil kördes brudparet till festplatsen, där de mottogs med jubel av månghövdad skara.
Under festligheterna hade tal av äldste brodern till bruden efterfrågats. Han var ju en av de tfå på festen närvarande, som känt bruden i hela hennes liv.
Hans tal var uppdelat i fyra kvällstidningsrubriker.

Mystisk seans bland frikyrkotanter på Tågaborg
Här berättades om en händelse , ungefär en månad före brudens födelse. En äldre kvinnlig släkting, dte fanns nästan bara kvinnliga släktingar, utförde en ritual för att utröna huruvida det var en pojke eller flicka, som skulle se dagens ljus ungefär en månad senare. Ritualen utföll till brudens faders tillfredställelse. Han väntade på sin prinsessa! Det var nog tur att ritualen inte bevittnades av snokande murvlar, för då hade det blivit hallå och upprördhet i lokalpressen! Tänk vad gamla frikyrkotanter ände kunde hitta på i gränslandet mellan andligt tillåtet och otillåtet!

Två ynglingar i skolålder attackera brutalt äldre kvinna
Under denna rubrik berättades om vad som hände när beskedet kom, att en syster vart oss given.
Spröd Mormor, som för dagen tilldelats ansvaret vara pojkvakt på Stampgatan, fick motta budet att pojkarna fått en syster. Jublande påhoppades mormodern. Under jubelskrik från gossarna vacklade mormor och sökte krampaktigt stöd mot bakomstående kylskåp. Hennes försök kröntes med framgång och hon förblev stående i upprätt position.
Än idag förundras Vallbybloggaren över att hon inte gick av på mitten! Ett andra mirakel den 17 januari det året!

Arvegods i badrumskåp fick tonåring att mystiskt försvinna
Under en tid efter vår moders bortgång fanns i badrumsskåpet kvar substanser, som för den oinvigde var okända. Vi hittade dock en flaska med ett innehåll, som fick badkarsvattnet att skumma och att efter viss bearbetning lämnade ett tätt och tjockt skumtäcke. En ung vallbybloggare fann det oerhört roligt att utnyttja detta skum täcke. Ung syster inkallades med någon förevändning till badrummet. Varvis äldre brodern snabbt försvann ner under skumtäcket. Syster inköm beredd till att vänligt lämna det brodern bett om. Men det fanns ingen broder i badrummet. Brodern fann detta oerhört lustigt, medan systern inte fann det lika roligt!

Hälsningar från andra sidan
Vallbybloggaren presenterade fyra personer, som verkligen ville och kanske också var närvarande vid vigsel och bröllopsfest. Mormodern som hälsade till bröllopsparet att noga ge akt på den bibliska undervisningen. Modern som var så lycklig över att hennes dotter funnit en man att dela livet med. Fadern som gladdes över att hans prinsessa funnit sin prins.
Brorsdottern hälsade till brudparet. Hon hade, sa hon haft vissa oro över att kär faster bodde i ett hönshus på Gotland under sommarledighet. Numera såg hon att det var en mening med dett och uttryckte glädje över faster i hönshuset funnit sin tupp!

Andlighet, mirakel, släktband och minnen! På något sätt fick Vallbybloggaren ihop en avslutning på talet!

Nu är två ett!
Se det är väl en bra halvering!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar