tisdag 3 januari 2012

Från ett ostädat hjärnkontor

Det går hett till på Vallby

När Vallbybloggaren och sambon anträdde den tidiga dräneringspromenaden möttes de av full aktivitet. Inte den vanliga sömniga morgonen. Iklädd lågskor och rökrock stod den invandrade brandmästaren Robert Flambert och sjöng tyst för sig själv:
Anders Petters stuga, står i ljusan låga, ingen rädder för vargen här......
- Undrar vem som tänt på vem, funderade han och tittade på den rökiga förödelsen.
Hans adjuntant Inge Eldh å sin sida menade att det nog istället handlade om inomhusfyrverkeri. Detta antagandet byggde han helt på att de i mikrovågsugnen påträffat ett stort antal så kallade kinapuffar. Han gav råd till den nyfikna publik som samlats för att titta på aktivteten. Det är inte ofta det händer något så här spännande på Vallbytundran.
- Den anda raket, som bör finnas i ett hem är Raket-Ost!

De svenska skidfantomerna åkte en annan väg 

Visserligen var inte Vallbybloggaren i helt vaket tillstånd när dagens tävlingar i längdskidåkning teliviserades. Det stod dock klart för honom, att de svenska skidåkarna av vilket kön  som helst, nog drabbats av hemlängtan och envist försökte åka mot norr, trots att bansträckningen inte gick norrut. Vallarna från Vallby hade helt missförstått ordet klister.
- Klister innebär inte Karlsson Klister, skrek en uppgiven skidåkare.
Det var bättre beställt med andra nationers vallateknik. Ovallat, men ruggigt, var modellen för flera skidfantomer.
- Någon talare blir jag aldrig, sa skidmästaren, jag stakar mig hela tiden!


Väntan på dagen efter idag


Vallbybloggaren erkänner villigt att det inte är lätt att hitta något att skriva om, när hjärnkontoret är så ostädat. Det är väl bara att fälla ner ögonlocken och invänta dagen efter idag!
- Nej, inte än, skäller sambon, du lär allt följa med ut på ännu en runda bland pölar och rester av rakethuliganernas verksamhet.
Vallbybloggaren faller till föga. Dessutom tänkte han, så får han ju inte missa den mest intelligenta sitcommen på teve. Helt nya avsnitt klockan 21.00 på TV 5. Big Bang theory är en tröst i väntan på, inte bara dagen efter idag, utan också på vår och sommar!
Bazinga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar