söndag 1 januari 2012

Tänka sig det blev ett nytt år i år igen!

Morgonen hade just vaknat.
Stillheten var morgonens syster.
Utlovade cornflakesliknande snöflingor borde vara ivrigt sysselsatta med landningsprocedur på terra firma.
Vallbybloggarens pälsförsedda sambo nosade befriande på tystnaden. Hela hans kroppsspråk signalerade förnöjsamhet över frånvaron av bländande ljus sken och dova eller tydliga explosioner.
Den nyfrysta morgondaggen bepudrade gräsytorna på Vallbytundran.
Nu väntar jag på nyfallen nederbörd,som ska, om inte helt, så i vart fall delvis, kommer att dölja resterna av medmänniskornas förkärlek för nyttjande av explosiva flygande objekt. Efter att konsulterat ett reklamblad, kunde Vallbybloggaren konstatera, att explosiva objekt till ett värde av minst 20000 svenska kronor bara i Vallbybloggarens närområde brunnit upp.  
Det står klart för honom, att personer som inte har vett nog att lägga sina slantar på mer bestående festivitas, ej heller har vett att städa upp efter sig!
Sambon njöt så av den frysta tystnaden att han inte hade några som helst planer på att återvända till trevna stugan. Nyfrostiga grässtrån skulle nosas på. Han skrapade med tassarna i frostig matta,   för att även visuellt kunna notera, här hade någon varit för honom,. Detta framskrapade bevis på hundars variant av "Kilroy was here" övertäcktes nogsamt. "Harpo was here" tycktes vara hans motto.
Hemkommen i stugvärmen satte sig Vallbybloggaren vid pulpeten för att träna skriva 2012! De många nya år han upplevt har lärt honom att detta kan vara väl värt mödan. Det kan ju vara lite skämmigt att ännu när året är månadsgammalt överlämna bakdaterade checkar. Även om checkskrivande är historia, så passade det bra skriva så, konstaterade Vallbybloggaren. Han är väl medveten om att dagens betalningsmedel sällan kräver utskrivande av generösa checkar!
Ett nytt år! Ett obrukat år! Många löften om bättre sätt att vara har proklamerats. Löften som ganska snart fått se sitt bäst-före-datum passerat och inte finner aktualitet förrän nästa nyår.
Kanske kommer de kapitalförstörande rakethuliganerna under det nya året lära sig läsa. Så att de förstår vad ett säkert område för raketuppskjutning innebär. Att det inte är Vallbys centrala parkeringsplats. Att det inte är 8 meter från Vallbybloggarens fönster! Men det kanske är att hoppas för mycket!
Hur det blir med det får väl ett årsbokslut om ett år förtydliga, bekräfta eller strykas. Vallbybloggaren är tacksam för alla de vänner som bara finns där, när någon inte riktigt tycks räcka till, för att vara den man villa vara.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar