onsdag 28 mars 2012

Att bli pensionär... en annan dimension

Under de sista veckorna har Vallbybloggarens brevlåda nästan svämmat över av påminnelser om stundande pensionärsblivande. Några avsändare hoppas att ålderdomen ska ha påverkat förmågan att göra saker, eller snarare att inte göra saker.  Man uppmanas att ansöka om att hopsparade, ej uttagen lön, ska börja utbetalas fr och med den månad du fyller 65. Kan riktigt se hur dessa pensionsfondsförvaltare gnidigt gnuggar händerna och hoppas att man inte ska göra detta. Kanske får de en bonus, ett tantiem om de slipper betala ut pension... eller hopsparad ej uttagen lön.
Andra erbjuder aktiviteter av de mest skilda slag. Kom till oss och möt personer i din ålder. Knyppla och lär dig makrame. Kom lär dig grunderna i att handha data och söka på nätet. Låt dina skynkliga krumma fingrar hotta såväl knappen "ESC" som "ALT DEL".
De hoppas då verkligen att rullatorn ska hålla för en promenad till deras kursstuga... eller centra för Aktiva Skrynkliga.
Nog är det en milstolpe i livet, som man ska bli tillvänjd till. Att så helt vänja sig vid att man är en del av de tärande. Trots att det ju egentligen inte handlar om tärande, utan att äntligen få njuta den av lönen som så länge fonderats.
Att bli pensionär, en av de sista hållplatserna i det eviga livet.
Evigt Liv den tid , då tiden plötsligen inte längre räknas eller utmätts. Evigt Liv total frånvara av tid.
Där finns inget förgånget och ingen framtid. Till och med idag blir omöjligt uppleva. Ett evigt liv utan början och utan slut, en annan dimension. En tid som är ett gränslöst nu.
Ett liv där oförrätter inte längre finns. Ett liv där inga goda saker sker. För ska man kunna uppfata saker som skett, måste de ju ha skett. Det förgågna och framiden i evigt liv är det samma, kan vi ju aldrig uppleva det som skett. Så sker då intet i det eviga livet allt blir ett ständigt gränslöst nu!
Evigt Liv en annan dimenssion. Måhända kan någon eller kommer någon ana redan nu att en annan dimenssion finns, där allt är nu utan början och slut.
... tänkte Vallbybloggaren med tänkarpannan i djupa veck!
Så detta vänner och läsare är ett evigt liv, ett itd obegränsat nu!
Jajemensan!
Välkommen å stiga ombord på den buss som till eviga livet kör!
Måhända finner du Vallbybloggaren och Herrtik Sambo, som medpassagerare!
Vi är på väg mot en annan dimension, där tid inte flyr... där nu är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar