onsdag 30 november 2011

Från sjukhemmet hörs någon ynkligt gny

Vallbybloggaren vet ej hur många av de eventuella läsarna av denna blogg, som sett tevereklamen för näsdroppar. Där den drabbade mannen badar i ett vitt hav av pappersnäsdukar. Detta, säger den fornumstige kommentatorn, skulle aldrig hända, om mannen bara haft vett nog att använda nässprayen av det rätta märket.
Nu ska genast framhållas, att något sådant hav av vita pappersnäsdukar vadar icke Vallbybloggaren i. Hans mer asketiska och snåla livsstol tillåter icke sådan lyxkonsumtion. För honom handlar det mer om ett hav av oblekta lätt gråa tussar av hushållspapper.
Om ni likt den berömda flugan satt där på väggen i stugvärmen, skulle ni se honom taga morgonsupen...  höra honom belåtet smacka med kännarmin.

- Man känner tydligt den lätt eteriska aromen. Toner av choklad och solmogna körsbär smeker de inflammerade smaklökarna. En uppfriskande mintsmak döljer den fräna bismaken av bromhexinhydroklorid.

Nu kan ni förstå att Vallbybloggaren blivit en riktig kännare av på marknaden förekommande slemlösande vätskor.
Vallbybloggarens lungor är dock ej riktigt som de ska vara. Små slemlösande lungtroll kan när som helst få för sig att vända dessa organ ut och in. Vilket får till följd nästan kikhostliknande anfall, som till en början skrämde slag på sambon. Sambon följde med blicken den akrobatiska gångstil, dessa hostattacker kom Vallbybloggaren att utföra. Numera har även nattliga attacker blivit ren vardagsmaten och sambon höjer endast, om än omärkligt, på ögonbryna!
Det värsta med denna mycket närvarande förkylning är att all mat smakar lika. Det spelar ingen roll att Vallbybloggaren gör sig till och gör en kreolsk kycklingrätt. Det smakar pölsa hursomhelst. Nu ska inget ont sägas om pölsa, men det har aldrig varit något, som Vallbybloggaren inmundigat frivilligt! För att få någon form av smakypplevelse, så skivas chilipepparfrukter på morgonmackan. Någon liten avvikelse från smak av masonitskiva kan förmärkas.
Drycker indelas numera endast i kalla och varma drycker. Ja, frånsett ovan beskrivna morgonsup!
Sambom och jag väljer numer promenader då vi kan förvänta oss lite mötande persontrafil ute på Vallbytundran. Detta val visade sig dock icke så välvalt. Hostattacker ekar mellan husfasader.
Det är ett under att inte polis tillkallats, för att rätta till "störande av ordningen" frampå småtimmarna!
Nu ser Sambon fram mot att Vallbybloggaren ska genomföra promenaderna ljudlöst.
Ska någon skälla, så är det han har han tydligt klargjort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar