lördag 5 november 2011

Sambos bör inte rota i lövhögar med sin nos

Novembermorgonen för än en kamp mot Kung Bores hejdukar. En kamp som än så länge är framgångsrik.
Trots att morgonen var nästan lika varm som en tidig dag i maj, så tvekade Vallby bloggaren huruvida morgonen var lämplig för utevistelse.
En som inte hade den minsta tvekan om detta var sambon. Hans pepparkaksbruna ögon såg bedjande, nåväl, ska sanningen fram var de mer befallande, på nymornad kaffebefriad vallbybloggare.
Som vanligt visade sambon vem som är herre i huset. Så det är inte så underligt att den nyvaknade skatan i trädet härintill, snart kunde se på de två ... på promenad UTE!
Sambon ledde promenaden ivrigt benosande den mark han beträdde. Antingen har en tik just passerat eller så är det underjordisk sorkgång, som fångat sambons intresse.
Vallbybloggaren gnaolade för sig själv. Även om melodin inte var vacker eller ens därstädes, så var orden desto tydligare....
Remember remember the fifth of november
Gunpowder treason and plot
I know no reason
Why gunpowder treason
should ever be forgot!

Nog skulle engelsklärare elle rom det möjligen var historielärare varit stolt över att Vallbybloggaren än minns de raderna. Så någon nytta, om det nu är det, i sitt lärande gjorde de!
Sambons nosande hade lett honom till en hopblåst lövhög. Ja hopblåst.. det var förr i tiden man hopräfsade lövhögar!
Sambon nästan försvann i lövhögen. Det tog en stund innan den var effektivt nosscannad.
Men så småningom kunde vi återvända hem. Där väntade en laddad kaffebryggare på att tillfredställa Vallbybloggaren från detta sugande kaffebehov.
Det var där i trevna stugans tambur, som en hastig scanning av sambons pälsbeklädnad, som den lilla totalt onyttiga och obehövliga figuren återfanns. Han elle rhon hade redan bitit sig fast. Så Vallbybloggaren baddade med lite åttikssprid, vilket tydligen något berusade den lille illbattingen. En för tillfäller gjord tång, fick ett bra tag. Plopp... och blodsugaren var borta.
Vallbybloggaren har svårt att se nyttan av dessa fästingar... Nog, måste de vara ett misstag, ett måndagsexemplar av en mer nyttig insekt!
Nä nu får Vallbvybloggaren sluta skriva, för nu ska det fukosteras på nybryggt kaffe och en ostsmörgås....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar