söndag 13 november 2011

Morgonfundering

Tidig morgon på Vallbytundran, inte ens tomten är vaken. Måhända är detta påstående en smula orättvist mot tomten, då hans aktiva period vi inte hunnit fram till än.
Hursomhelst!
Vallbybloggaren och sambon anträdde den tidiga dräneringspromenaden med att skälla på grannhunden, som hade fräckheten , i all sin litenhet, att mopsa upp sig. Eventuell läsare förstår säkert att det var sambon som skällde och inte vallbybloggaren. Så nu är den eventuella tvivelaktigheten utredd.
Vallbybloggaren funderade på hur det kommer sig att svenska domstolar dömer till den berusades fördel. I en nyligen offentliggjord utredning påvisas att ju högre berusningsgrad i olika trafikmål ju lägre straff. Vallbybloggaren kan inte förstå hur, man genom att frivilligt försatt sig berusat tillstånd, ska kunna anföra detta som förmildrande omständigheter. Det borde väl vara tvärtom?
Framför man ett fordon i berusat tillstånd är man ju mindre tillräknelig som förare av fordon. Rent av handhar ett livsfarligt vapen! Borde inte straffet bli större? Borde inte vapnet/fordonet beslagtas?

Hunnen så långt i funderingarna hade vi passerat såväl ICA-affären som församlingsgården. Hotellets förgård var tömt på aktiviteter. Inte ens på bilgatan som skär som en filékniv genom bostadsområdet förekom någon aktivitet. Den tidiga morgonens kyliga vindar letade sig upp innanför byxbenen ocg gav föraningar om kommande bistra kölddagar.
På hemvägen funderade vallbybloggaren på det stora antalet "sitcoms", som olika tevekanaler fyller sina sändningstablåer med. Möjligen kan det bero på tilltagande senilitet, men vallbybloggaren finner alltfler av dessa tråkiga. Han kan i och för sig känna viss empati för rollkaraktärernas taffliga, nästan pinsamma reaktioner på vardagliga händelser. I ett ögonblick av klarhet tycks han dock förstå att det är dessa taffligheter och pinsamheter, som ska vara humor... situationskomik.


Precis hemkommen påminde han sig att snart är det dags för skidskytte i teve. Man kan bara hoppas att kanalernas sportkommentatorer också i år ska häva ur sig föga övertänkta kommentarer. Han minns med magfniss kommentatorn, som förra året utbrast, vid en spurtuppgörelse mellan en svensk och tysk skidskytt:
- Jag hoppas att svensken knäpper tysken på upploppet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar