lördag 5 maj 2012

Spridda tankar faller som ett lätt sommaregn

Morgonen tundrevandring var  en vandring i saknad av värmande sol och fåglars drill!
Den hederliga vinterjackan hade letats fram!
Vallbytundran var öde. De mer förståndiga kurade med kaffekoppen bakaom värmande gardiner. Tålmodigt avvaktande majsolens värma.
Sambon fick sitt stora nöje tillgodosett. Dränering. Gräs och busknosande. Fortfarande övertygad Sambon är anti-bush, cause he pees on every Bush!

 Snooker, detta ädla spel på den gröna filtmattan , detta den gröna filtmattans sudoko!
Nu får vi, som uppskattar detta spel fyllt med finess, strategi, bollkänsla, vårt lystmäte.
De må heta Carter, O'Sullivan, Macguire, Stevens eller annat, men de bjuder på alla på beundransvärd  exakthet och framförhållning. Ni som glömt läs gärna denna blogg från förra året!

Nu ska snart juryn för Polarpriset kungöra vilka som får årets pris! Man kan undra om de återigen ska blunda. En mer riktig beteckning är "slå dövörat till". Ska man återigen förbise Paul Simon och Brian Wilson. Genast ska framhållas att ingen skugga ska falla på andra pristagare genom åren.
 Good Vibration, säger bara den. Bara arrangemang och nydaning i användandet av ljud borde vara värt ett Polarpris.
Paul Simons musikaliska resa sedan mitten av sextiotalet har fört honom från engelska och amerikanska influenser över sydamerikanska upptäkter och sydafrikanska influenser. 
Stilla lever hoppet vidare att någon av dessa två musikaliska giganter ska uppmärksammas av polarjuryn!

Frustrationen tilltar, då tankarna går till den så kallade  kommersiella konsumentupplysningen i teve. Ett svenskt bolag som riktar sig till svenska konsumenter säljer sitt budskap på engelska. Hur länge ska man tugga på ljudlikheten mella sheep och cheap? Nu har man dessutom låtit fårskallen adopterat en liten fårskalle, som ska tränas i att framhålla telebolagets billighet!
" A little sheep"
Översätt lite billigt! Vilket ju inte är mycket billgare än lite dyrt!
I en annan tevereklam stiger en kvinna fram och erbjuder ekonomiska mirakel. I all sin rödlätta välmående framtoning uppmanar hon tittarna att låna pengar från just hennes bolag.

Vallbybloggaren väljer att inhandla sitt morgonbröd på den på Vallbytundran decentralicerade matbutiken. Att Välja  är i sammanhanget ett något malplacerat ord. Då det inte finns mer än en butik på Vallbytundran, där man kan inhandla sitt morgonbröd. Men det ska inte vidare utvecklas.

Väl hemma i trevna stugan tillreds frukost. Ingen stor måltid i Vallbybloggarens värld. Aldrig under sin levnad har han förstått de som låter magen bli stinna av frukost. Ägg och bacon, flingor och surmjölk, små korvar och råstekt potatis, omeletter och svampstuvning. Sådan vanor är inte hans. En kopp kaffe eller två och en smörgås. Sen är han färdig att:
CARPE DIEM!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar