måndag 21 maj 2012

Det är inte tätt mellan spridda skurar

Redan nu kan Vallbybloggaren förstå hur de ordningsamma läsarna med förundran kliar sig på näsan med lämplig kroppsdal. Solen har ju lyst i flera dagar och skurar, spridda såväl som ihållande, har lyst med sig frånvaro. För att undvika eventuella skrapsår på luktorganet vill Vallbybloggaren redan nu understryka, att rubriken har inget med texten i övrigt att göra.

"Å upp på taket nyss
med kutter å en kyss
två duvor konstaterade
att sommaren trimferade"

Så skrev en gång vissångaren Carl-Anton i en av sina visor.
Det är inte utan att var och en kan konstatera detsamma. I vart fall just nu, när solen slösar med bestrålning. Kvicksilvret har med ett leende passerat 20 och nått nästan 21! Det är inte utan att man kan börja hoppas på konstaterande duvor har rätt!

Den varma årstiden betyder att visst kroppsarbete är av nöden. Ogräs ska rensas, bortglömda vissna växter bortryckas och bortköras! Med viss beklagan kan Vallbvybloggaren konstatera att det med åren blivit allt längre ner till marken. Redan efter en timme värker ryggen, som den sällan gjorde förr om åren. Trots ålderdomens handikapp lyckas Vallbybloggaren fylla en svart säck med icke önska växtlighet. När han stolt beskådar sitt verk, så upptäcker han. Det märks inte! Den enda skillnaden är en svart säck fylld med växtrester. I övrigt verkar det finnas obegränsat med icke önskvärd växtlighet. Det får nog bli en ny ryggvärksframkallande runda, när som helst nu.

Först ska dock sambon föras ut på Vallbytundran, så att han kan dränera systemet. Sådan dräneringspromenader brukar alltid föra med sig några trevliga samtal.
Tydligen kan sådana samtal äga rum också utan sambos sällskap.
Vallbybloggaren förberedde lunchen och upptäckte att han var utan salt. Salt ska man ha, om piff på maten det ska bli. Han skyndar till näraliggande ICA-butik. Inhandlar förpackning innehållande önskad krydda. På Vallby Torg hälsas han glatt av en av dessa äldre herrar, som fördriver tiden med intag av starka drycker.
- Hej du, var har du hunden?
- Du, han är hemma och lagar mat, svarade Vallbybloggaren i ett försök att vara rolig!
En annan äldre man med ölburk i hand vände hansiktet mot mig och med total förvåning i rösten sa han
- Hunden ?
- Ja, sa Vallbybloggaren, å mig skicka han köpa salt!
Hunden?, sa mannen med än större förvåning, Det var det märkligaste jag hört!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar