torsdag 5 juli 2012

Sant och icke sant på Vallbytundran

Aktivisterna i KVALlbydalens är inte så nöjda med sina egna budskap till den stora allmänheten. De har därför börjat att profilera sig genom att norpa konkurerande aktivisters budskap. De där blågröna, tänker de, är nog inte så fel ute! Vi tar deras budskap och gör det till vårt. Det är ju ändå ingen som märker någon skillnad. De blågröna sitter i ett hörn och tycker att de rödgröna är bra taskiga. Här hade vi lyckats norpa deras gamla politik och gett den en ny förpackning, så norpar de tillbaka.
Att de gulblåa i stot sett norpat nästan allt från de andra brydde de sig inte om, de når ju ändå bara marginalpopulationen och en och annan missnöjd.
I den ankdamm där aktivisterna simmar runt är inte så mycket nytt undersolen.
Nä, sa den nye blågröne strategen, nästar år skiter vi i KVALlbydalens vecka och hyr ett stånd på cityfestivalen istället.
- Då ska det, banne mig, bli drag under galoscherna!

BIG POWER MEET på Vallbytundran

Under natten ooch tidig morgon har ytterlihare deltagare nått hotellet. Såväl finska som norska gäster har parkerat sina i krom och plåt överdimensionerade fordon. På främmande tungomål har diskuterats huruvida man ska köra ocabbat eller ej.
Vallbybloggaren ska villigt erkänna att han ej förstod vad som sades, utan tolkade utifrån vad han såg!
En äldre gentleman med rullatorstod en bit ifrån och tittade bekymrat. Vid samtal framkom att han nnog var lite bekymrad över huruvida dessa bilåkare skulle fara runt hela natten och tuta och skräna.
För det har man ju hört, sa han, att det gör dom!
En äldre dam tyckte att det var för hemskt med dessa raggare. Och en massa öl dricker de med, sa hon och ruskade förskrämt på sitt russinliknande ansikte.
En yngre dam brydde sig inte så mycket om de drygt 10 bilar som parkerat vid hotellet, hennes fokus  låg helt på en blommande nyponbuske, där nyponrosorna ivrigt öppnade sig mot solen och med njutning absorberade den energi som dessa så väl behöver.
- Är det inte vackert, så sag, sa hon!
Morgonnyheterna förkunnade att staden där Vallbytundran ligger under dessa tre dagar som POWER MEET pågår kommer att besökas av omkring 90 000 personer! Sovplatser räcker inte till, utan nu campar man på de generösa vägkänterna.
-Än så länge har inte polisen sagt något, sa en ung man från Skåne!
Vallbybloggaren följer med reporterns örnblick vad som kommer att ske och återkommer i ärendet!
Bättre en bil i garaget än tio i vägrenen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar