söndag 9 juni 2013

Bröllop och upplopp

Det har tydligen varit ett bröllop i Stockholm i dagarna. Det måste vara något speciellt med detta bröllop, då teve och aftontidningar fyllt minut efter minut, sida efter sida med allehanda information om denna tilldragelse. Andra nyheter får vika undan. En svensk prinsessa har knutit hymens band med en engelsk/amerikansk finansman. Samling vid pumpen för alla glada journalister! Här ska beskrivas vilka kreationer som olika personer bär. Modedesigners namn står som spö i backen. Det är skärningar hit och spetsar dit.
Upplopp i Turkiet, nytt skottdrama i USA och andra nyheter skattas åt förgängelsen här ska prinsessans lycka torgföras. Med förvåning konstateras att brudgummen har känslor! Äntligen får vi lära känna denne kallhamrade lycksökare!
Inte nog med att hela lördagen fyllde en tevekanal med information om kringhändelser. Personer från avlägsna orter som Osby och Borås intervjuas. Plötsligt är det viktigt att de tillbringad halva dagen bakom ett stängsel, för att fånga en skymt av en till USA återvändande prinsessa.
En annars så sansad man som Mark L tävlar plötsligt i att utspy gulligheter om denna tilldragelse.
Jag förstår inte!
Visst är det underbart att två personer, på väg in i den yngre medelåldern, har träffats, tycke uppstått och beslut fattats att om ett liv tillsammans.
Men varför inte lika stor uppståndelse när fröken Jönsson och unge herr Andersson  träffas, tycke uppstår och beslut om ett liv tillsammans fattas!
Men varför inte lika stor mediabevakning, när unge herr Larsson och unge herr Johansson fattar tycke för varandra och beslutar leva ett liv tillsammans.
Jag förstår inte!
Hela lördagen fram till klockan nio på kvällen földe festglada reportrar och kommentatorer detta spektakel. Vallbybloggaren är glad att det fanns snookermästerskap att beskåda på en sportkanalerna.
Söndag morgon tänkte Vallbybloggaren njuta en stunds teve till frukosten. Brukar vara något trevligt program under rubriken "Minnenas television".
Ostfrallan sätts i halsen!
Det är repris på lördagens bröllopsbevakning!
Nu ska festivitas visas igen!
Är det inte så att de som verkligen är intresserade tittade på söndagen?
Troligen har SVT's programdirektör förlorat alla ideer om program.
"Vi slänger in en repris av bröllopet, kungligheter säljer ju alltid."

Ner faller regnet denna morgon och spolar bort all bitter eftersmak!
Åskan går och blixtrar blixtrar!
Solen stiger inte upp och torkar bort allt regn. Nä, det får man som ägare till luden sambo, minsann göra allldels själv!

Två badlakan senare och en hyfsad torr sambo konstaterar Vallbybloggaren att han känner lycka över alla de unga tu, som på rund av kärlek beslutar dela ett liv tillsammans.
Det är totalt oväsentligt om de är kungliga eller ej!

Nu ska det bli gott med en andra frukost!

Kopp på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar