söndag 30 juni 2013

Busstrejk på Corsika!

I en hage på en bergsluttning på Corsika sitter en ensam tjurkalv och kliar sig fundersamt med klöven på mulen. På  tjurkalvars vis brölar han förvånat. Han tittar förvånat, förundrat på dessa tvåbeniga, som på tvåhjulingar befar de corsikanska vägarna. I den skola som alla tjurkalvar mer eller mindre regelbundet besöker, så hade han fått klart för sig, att dessa tvåbeniga lyckats bygga hjulförsedda maskiner, som utan ansträngning för de tvåbeniga fört dem lång bort från den hage de kallar sitt hem.
Det är svårt för en tjurkalv att förstå, att de tvåbeniga så anstränger sig på dessa tvåhjuliga fordon. Motorlösa och i och för sig miljövänliga, tänkte han, men nog vore det bättre för dessa, med bara två ben att nyttja de maskinförsedda fordonen. De tvåbeniga på gruppresa på Corsika trampar, svettas och snörvlar. De tycks då och då prata med varandra mellan flämtande andetag.
- Hade det inte varit bättre, tänkte den ensamma tjurkalven, att hyra ett par turistbussar. Inte tänker de på den corsikanska arbetsmarknaden inte. Här går turistbusspiloter arbetslösa och bara väntar på att få skjussa tvåbeniga  gruppresedeltagare. Men icke, här ska det arbetas själv. Här ska lön för svettig möda förväntas.
Tjurkalvens mamma råmar uppfodrande, att nu är det dags att beta lite eftermiddagsgräs och ur gistet träkar blöta uttorkad tjurkalvsstrupe.
Han tittar en sista gång på de ivrigt trampande tvåbeningarna.
Han brölar i pubertistiskt rebelliskt:
- Nä tvåbeniga ta bussen!


I övrigt så väntar vi här på Vallbytundran på invassion i veckan. Till det centralt placerade hotellet väntas gäster från många länder i Europa. Dock inga cyklister. Det är dags för det årliga POWER-MEET! I år ska powermett-besökare som ämnar på på Vallbytundran tävla med vägmaskiner och vägarbetare om utrymmet. Den nya bussleden ska skära som en smörkniv i ljummet smör genom området. Än så länge synes ingen hänsyn tas till fotgängare i olika åldrar. Nu får ni som vandrar andra vägar finna, för här ska bussen fara fram.  Bussar är tunga. Därför har en framtida vägbana grävts och förstärkts med grus och sten, så att inte vibrationer ska störa de som nära bo.
Powermeetdeltagarna får parkera sina amerikanska bilar någon annan stans, för inte ska ni väl störe de som så ivrigt gräver och förstärker den framtid bussvägen.

På teve har de visat fotboll från Brasilien för vuxna. Från Turkiet har det visats fotboll för ungdomar. TV4 har som vanligt förstört friddrottssändningar. Rekord i förstöring tog de, när damerna skulle springa stafett och 50 meter in på första sträckan så bryter man för reklam. Usch och fy! Misstanken är att TV4 är mer intresserad av relamintäkter än att telivisera spännande friidrottsevenemang!

En fotbollskommentator lyckades på 45 minuter börja 37 meningar med ordet JA!
" Ja, där får han bollen"
"Ja, där fångar målvakten bollen"
"Ja, det var hårt spel"
osv osv!
Fick mig att tänka på en predikant, som hade för vana att inskjuta ordet "kanske" i sina predikningar. Minns att rekordet var 23 "kanske" på en 20-minuters predikan. En annan predikant hade för vana att inskjuta ordet "va" efter var och varannan mening. För en vallbybloggare, som så lätt kan distraheras, var det inte svårt att räkna ihop 44 "va" på en dryg 30-minuterspredikan. Jag kan minnas att jag minns inte något av vad predikanterna talade om.

Så blev det lite blandad konfekt denna söndag! har det roat någon, så är det gott!
Om inte, så är det bra det med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar