torsdag 5 september 2013

Det var väl bra att han kom hit!

I det rum i trevna stugan där de flesta blogginläggen skrivs finns också ett antal  datorer. En efter en har dessa elektroniska maskiner funnit för gott att gå i dvalliknande strejk. Huruvida denna illojala aktivitet eller passivitet ska skylla på Vallbybloggarens bristande kunskap, då det gäller elektronikens arbetsvillkor, därom är det ingen som med säkerhet utfärda en bekräftelse.
Som minnen står de där. Minnen av storslagna elektroniska bedrifter. Egentligen borde de ha förpassats till de sälla elektroniska jaktmarkerna. I vart fall till avfallsstation för elektronik. Så har ännu ej blivit fallet. Troligen är detta helt beroende på Vallbybloggarens obotliga och eventuellt medfödda optimism. Det kan ju hända, om apparaterna får vila länge, strejka länge nog, så kommer ett elektroniskt mirakel att inträffa. Ett futuralt frugalt ögonblick, då elektriciteten åter tänder ettor och nollor. Då bildskärmar oblygt sprider sitt fluriscerande ljus i rummet. Större elektroniska mirakel har säkert hänt!
Den Dator, som detta skrivs på, har visat vissa tendenser på att sympatistrejka. Helt plötsligt kan de få för sig att det som skrivits inte borde ha skrivits. Vallbybloggaren tittar, utan förvarning, på en helt blank skrivyta i bloggskrivarprogrammet. Nuvarande dator kan få för sig att vissa knapptryckningar inte bör registreras alls. Det blir stilla. Helt stilla. Efter det att avsevärd tid förflutit uppger datorn den ojämna kampen med den tålmodiga skribenten. Och se, det kom en bokstav. Det blev en radskiftning.
På skärmen lyser knappen för anslutning till Facebook elller annat program. Den lilla cursorn placeras efter viss kamp på önskade tryckyta på skärmen. Vänsterklick. Sen är det bara att gå och brygga kaffe, städa diskbänk eller annan hushållssyssla. Lämpligen kan även dräneringspromenad med den ludne företas. Efter väl förrättat hushållsvärv och med nybryggt kaffe återvänder bloggaren till datorn.
Inget har hänt!
En ny runda bort från denna elektroniskt bångstyriga maskin.
Se projektledare Obama besöker Sverige. Svenska allianspolitker, rosiga om kinderna av upphetsning, påpekar hur viktigt besök detta är. Någon vågar till med säga att projektledarens besök är ett bekräftande tecken på Sveriges drivande roll, om inte i världen, så ivart fall inom EU.
Nu ska allt bli bättre i Sverige. Glansen från den store kommer att smeta av sig. Volvo och andra företag ska vända förluster till vinster. Den svenska modellen, vad det nu är, ska åter bli den modell efter vilken världen skulpteras.
Det var nog bra det att Obama besökte vårt land, konstaterar av upphetsning kindrosiga regeringsföreträdare. Nu blir det ordning på den svenska samhällsskutan.
Så har den stålblå flygande maskinen med projektledaren ombord lämnat svenskt luftrum. Fem nordiska  regeringschefer slickar sig belåtet om munnen. Tillsammans med den store gör vi världen bättre!
Men se blinkar det inte i Vallbybloggarens elektroniska vagnpark.
Se det som varit dött är nu återfött!
Ännu en bloggartikel har blivit till!
Det var väl för väl att Obama besökte landet där Vallbybloggaren har sin trevna stuga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar