måndag 11 mars 2013

Vallbybloggaren förmodas ha inflytande på internationell politik

Dessa senaste dagar har börjat i bister kyla. Inte för att det bekommer sambon något. För honom tycks alla dagar börja med solsken, värme och anslag av duryra. Så denna tidiga marsmorgon var på intet sätt särpräglad. En isande vind, knappt märkbar, omslöt samboföraren. Pliktskyldigast plocka han upp det sambon lämnat efter sig. Gav ju alltid lite värme till frusna fingrar.
Det var när vi kom hem, som Vallbybloggaren förstod att hans status på den internationella arenan hastigt uppgraderats.
På dörren i till trevna stugan hade en dekal klistrats upp.
Den förkunnade :

VI ÖNSKAR DEMOKRATI FÖR DET SYRISKA FOLKET!

Försökte göra mig underkunnig om vem vi var, men det framgick inte av dekalen. Men så mycket förstod Vallbybloggaren, att de hade tillgång till färgkopiator. De ghade tillgång till dekaler med effektiv klisterförsedd baksida.
Nå detta må så vara. Det är helt okay för Vallbybloggaren att folk får uttrycka sina åsikter. Det är helt i överenstämmelse med Vallbybloggarens åsikt, att torgföra dessa åsikter.
Om nu dessa dekaluppsättare, som vill ge demokrati till det syriska folket, har uppfattningen att Vallbybloggaren på något aktivit kan medverka till detta. så vet de mer än han själv. Nu är det inte så att jag protesterar mot budskapet. Jag kan till fullo instämma i dekalens förhoppning.
Vad jag funderar över är varför man sätter upp dessa dekaler på en dörr på Vallby?
Är det inte så, att denna önskan borde riktas mot de som makten haver. Klistra dekaler på Vita Huset, på Putinkontor i Kreml, på 10 Downing Street, på Himmelska Fridens Torg eller varför inte på den syriska ambassaden i Stockholm. Jag kan garantera dekalklistrarna, att en maktlös Vallbybloggare på en frusen Vallbytundra mycket inget kan göra, annat än att instämma i dekalbudskapet!
Fast det gjorde han långt innan dekalklistrarna agerade uppsättande.

Att i demokratins namn, hur vällovligt detta än är, skräpa ner på en privat dörr är missriktad iver!
Men ni kanske förmodar att Vallbybloggaren har, för honom okända, kanaler att medverka till att det syriska folket får sin frihet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar