onsdag 22 februari 2012

I Halaste Laget

Vallbybloggaren bevandrade den frusna Vallbytundran tidigt denna onsdagmorgon. Söder om ICA-butiken har man börjat bebygga rivningstomten. Frusna byggarbetare i oranga overaller försöker öka kroppstemperaturen medlest ivriga hammarslag. De bannar den moderna utrustningen med tryckluftsdrivna spik- och skruvmaskiner.
-Den gamla hederliga hammaren är att företra sådana här frusna morgnar, säger en av veteranerna.
En stor rund byggnad ska det bli. Här ska rymmas allehanda verksamheter. Såväl andlig som lekanlig spis ska erbjudas. Omvårdnad av barn och fritidshänge för tonåringar. Det blir nog bra, tänker vallbybloggaren och fortsätter sin promenad med sambon.
Plötsligt så går det lustigt till uti morgondansen. 40 kilo sambo får spatt, när brunstig tik vänder rumpan i vädret! Det går år såväl koppelåthutning, som mutning, för att sambon ska lugna sig lite och betänka, att i hans uppfostran ingår, "Inget sex före förlovningen"! Nåväl, sambon lugnar sig och återupptar lugnt sitt morgonnosande. Den brunstiga tiken försvinner runt hörnet vid Vårdcentralen.
Under resten av promenaden funderar vallbybloggaren på bankernas affärside!
N¨got bankligt ljushuvud kom någon gång på, att man kunde ta betalt av kunderna, för att de ska göra banktjänstemännens arbete.
- Vi lägger alla gireringar på data, sa konsulten. Vi marknadsför det som en tjänst och sen får alla kunder själva knappa in såväl gireringsnummer som belopp. Med ett enda slag är den gordiska knuten uppknuten. Vi tar betalt  för att våra kunder, eller ska vi våga säga medarbetare, ska kunna utnyttja tjänsten och få ökad tillgänglighet. Så kan vi friställa flera medarbetare, ja vi kallar det naturlig avgång. Vi behåller bara dem, som ska syssla med finansiella vinstgivande tjänster. Bo ska ju folk alltid göra och där har vi inte nått full vinstmarginal.
Vallbybloggaren påminde sig en teveintervju med en bankchef härförleden
Det är inte bara i den frusna morhonens,
som det är i halaste laget!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar