torsdag 9 februari 2012

Sony Fikén går ett steg till eller så startade Lice Look

Kaffet var inte mer än utdrucker, då Sony Fikén reste sig i sin fulla längd och ropade:
- Heureka!
Kamraterna runtomkring satte nästan det ännu ej urdruckna kaffet i vrångstrupen. Vad hände nu!
Hade han fått en av dessa underliga ideer igen. Innovationer, som förundrade honom själv och lämnade alla andra med tappade hakor av oförstående!
Sony Fikén hade så länge funderat på dessa sociala plattformar, som gjort sina innovatörer till rika idefattiga personer. Han hade funderat över hur sociala medier givit ensamheten ett nytt ansikte. Han hade något konfunderat förstått att dessa sociala medier hade hög tillvänjningsfaktor. Mycket  mer farliga än nikotin och alkohol, i det perspektivet, hade eniga forskare på flera kontinenter sagt.
Samtidigt förstod han att dessa medier med alla sina appar bara skrapat på ytan.
- Jag ska lansera Lice Look, skrek han till de församlade vid frukostbordet. Ingen ska få undgå vad deras listade vänner gör och har för sig. Tekniken finns, så det är bara att fundera ut hur kopplaihop.

Medfrukostanter tittade förvånat på Fikén och undrade nästan samfällt om han inte fikade efter för mycket. Samtidigt smög sig en nyfikenhet på. Den började som en kittling strax nedanför naveln och fick efter ett tag hjärtat klappa fortare, kinder blossa mer och ögon lystet söka sig till Sony Fikéns ljudande läpprörelser.
- Jag tänker mig, sa Sony, att vi släpper en app, som läser av alla uttag eller köpetransaktioner, som görs med bank eller kreditkort. Vi gör en app, som automatiskt publicerar alla rörelser på nätet. Då får vi reda på vem som söker vara någon annan i Second Life, WoW, Sims med flera. Inget privatliv ska få vara dolt. Andras privatliv tillhör mig!
Sony Fikén skrapade hastigt ihop smulorna efter en knäckebrödssmörgås. Slickade begärligt i sig smulorna från handflatan. Han skyndade bort. Den vita labrocken stod som en strut efter honom, då han försvann ur deras åsyn.
Vännerna såg inte mycket av honom de kommande veckorna. Han var som uppslukad. Visserligen, sa konsulten Solknut, hade han sett en betaversion av Lice Look, när han planlöst surfat på nätet. Men i övrigt var det som Sony Fikén inte fanns.
Lång ti senare uppenbarade sig Fikén igen i vännernas krets. Hans kinder blossade av upphetsning. Håret stod på ända av iver.
- Vilken Succé, ropade han med av rörelse sprucken röst.
- Många tusen har redan anslutit sig, skrek han gällt. Nu är det minsann inte bara triviala uppdateringar av folks frukostvanor och allmänna tyckande av ditten och datten. I förmiddags såg jag hur Lasse Ingvarsdotter tagit ut 200 kronor från en bankomat. Kalle Päron har denna dag köpt 5 folköl i en affär och betalt med sitt kort. Lillan Kilikson har varit aktiv på Second Life i mer än 2 timmar och Nisse Nommolp spenderat 357 kronor på WoW!!!
- Detta är lösningen för alla som vill veta. Inget ska längre ske i det fördolda. Allas privata sfär går nu att läsa som en öppen bok.
Solknut, konsulten ni vet, tittade bekymrad på Fikén! Nu fick han sluta att titta på de där förbjudna sidorna där unga personer poserar mer eller mindre utan kläder.
- Jag ser, sa Sony Fikén, att allas vår vän Lester nyligen handlat kosttillskott från en sajt i Indialand.
Nä. ny gick nog Sony Fikén ett steg för låmgt.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar