torsdag 23 februari 2012

Nu tar det väl fyr i helsefyr....

Vallbybloggaren ska genast understryka att han, vad han minns aldrig varit mycket för kungahus, prinsar och prinsessor. Det fanns dock under hans uppväxt en period, då han ivrigt önskade att var kronprins. Detta hängde samman med att han var barnsligt förtjust i Drickchokolad toppad med vispad grädde. Ja så mycket gillade han denna dryck, att han önskade att det serverades varje frukost. Han förde en ojämn kamp med den pedagogiska modern. Hon försökte på alla sätt få den unge vallbybloggaren att upskatta havregrynsgröt.


Hur hon lyckades med detta har jag inget minne av. Men förmodar att hon lyckades, då havregrynsgröt än idag är en rätt, som han ivrigt undviker.
Till sist ansåg modern att det var dags att lämna pedagogiken därhän och utan vidare knussel förkunnade hon:
-Det är bara kronprinsar som dricker mjölkchoklad toppad med vispad grädde varje dag!
Under en lång tid framöver var vallbybloggaren kungligt avundsjuk på kronprinsen. Det ska tusan vara son till en ingenjör och en folkskolelärare, som bara bjuder på havregrynsgröt, när man knde vara son till en kung och drottning och drika mjölkchoklad toppad med vispad grädde!
I sitt yrkesliv har  vallbybloggaren hälsat på drottningen och på håll sett konungen, men han har aldrig vad han kan påminna sig känt sig som en undersåte!
Även om man inte förordar monarki, som det yttersta statsskicket, så kan man respektera och högt värdera det kungafamiljen gör! Men inte känner han sig underdånig!
Det är alltid underbart när en ny människa kommer till världen, oavsett om de heter Johansson, Pettersson eller Benadotte, eller helt saknar efternamn. Som medmänniska kan man även uppriktigt och med glädje sända gratulationer till kronprinsessparet!
Samma gratulation och uppriktiga glädje som man kan sända till unga medvandrare som får tillökning!
Jag har dock svårt att förstå den totala hysterin, som uppstår, när ett nytt barn föds i den kungliga familjen.
Önskar uppriktigt att den nyfödda prinsessa (Sibylla?, Margareta?, Ingrid? eller vilket namnet nu blir)
ska få dricka mjölkchoklad toppad med vispgrädde till varje frukost!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar