lördag 25 februari 2012

Lyssnade på nyheterna...ingen prinsessa född idag!

Sambon var mycket angelägen! De djupa bastonerna var en skymf för en man, som vill förlänga sängvärmens härlighet. Att gå nära, placera en kall blöt nos vid Vallbybloggarens hörselingång tycks få sin tribut. De dova bastonerna får innerörets membram skälva. Uppvaknandet blir allt mner märkbart.
Att doppa bara fötter i det kalla golvets iskyla är inte behagligt.
Allt mer frekvent svansviftande från sambon är tecken på vem som vann kampen. Hjälpligt är den första koppen kaffe i kampen mot förlängd dvala.
För klimatet anpassade klädesplagg iklädes och stålsättande för morgonkyla uppmanas att infinna sig.
Vi båda hade gårdagens töväder i friskt minne. Ni vet ett väder där droppen Dripp och droppen Drapp, inte bara trullar nerför förstutrapp, utan också tävlar om att minimera det vita kristalltäcke, som en längre tid täckt Vallbytundran.
Gårdagens töväder, med hopp om vår, är som bortblåst. Kalla vindar örfilar Vallbybloggarens ansikte. Mössan dras längre ner över öronen. Parkasens dragkedja ännu högre upp i halsen. Till och med Vallbytundrans småfåglar har lämnat tillbaka gummistövlarna och iklätt sig mer värmande skodon.
På håll ser vi andra hundägare, som även de förlorat kampen om förlängd dvala. Tror vi alla vandrar med sängvärmen ännu ej glömd, medan våra fyrbenta sambos förpassat denna längtan till minnenas skräphög. För fyrbenta sambos existera inget hinder, som sängvärme eller hemtrevnadens brasas hetta. Här är det full fart i jakt på nuets upplevelser. Korta skall väcker uppseende och fyrbentas morgonhälsning blir verklighet.
Under denna tidiga isiga morgonpromenad väcks tanken på att dte nog snart är vår ändå. Snåriga trädplanteringar är fulla med svällande knoppar. En och annan sambolös morgonvandrare har varken mössa eller jacka. Lättklädda, som de redan trodde gårdagens löfte om vår var infriade. Det kan komma surt efter, om man tror på sådana falska löften som töiga februaridagar.
Byggarbetarna strax söder om Vallby Centrum har påbörjat grundarbetet. Marktäckande väv har lagts ut och singels och annan småsten kratts ut över denna väv. Snart skall det gjutas och väggar resas! I takt med att våren blir allt mer annalkande kommer konturerna av ett rund hus att bli skönjbart.
Kalla morgnars promenad förgyulls av den värmande kaffekoppen vid hemkosten. Sambon får att tandvårdande tuggstycke, vilket är sambons kaffeersättning.
I väntan på att Vallby ska vakna njuter både sambo ich Vallbybloggaren själv av sängens eftervärme.
Nyhetssändning utan prinsessfödslar är ganska njutbart!

2 kommentarer:

  1. Hade jag Din hund så skulle jag utnämna honom till "Hertigen af Wallby." Det ena tramset är ju inte värre än det andra. Ha det så bra!
    essge

    SvaraRadera
    Svar
    1. Schhh! Sambon blir så mallig, när folk känner igen hans rätt identitet!

      Radera