fredag 27 april 2012

På ögonmottagningen ser man

På kallelsen, som anmodar brevmottagaren att besöka ögonmottagningen, konstaterar man frankt:
"Vi ser att du betalar med kontokort/betalkort."
Den logiska följden av detta påstående torde vara att man inte ser om man betalar med reda pengar?
Samtidigt känns det ju tryggt att veta att ögonmottagningens personal verkligen ser! Annars vore det nog lite som "en blind höna leder en annan blind höna".
Vi ser dig, så lyder fältropet! Speciellt om du betalar med konto- eller betalkort!
Vallbybloggaren försökte planera dagen, morgonen för detta besök. Det var mat som skulle intas. Lämpliga kläder för lasarettsbesök väljas och iklädas. Sambos skulle tas på dräneringspromenad. Sambogodis skulle gömmas, så att sambons tillfälliga enbostatus skulle upplevas aktiverande och positiv.
Under dräneringspromenaden togs reda på vilka aktuella busstider, som skulle passa den på kallelsen angivna tiden.
Allt var förberett och avklarat.
Minutvisaren talade om att nu var dte dags för avfärd!
Bussen fylld med det svenska rikets framtidslöften. Skrålande ungdomar på väg ner till Västerås City för att fördriva långlunchen. Vi äldre står tålmodigt i bussens mittgång. Framtidslöften satt tät samman på de sittplatser, som fanns tillgängliga.
Halvägs är det två unga afrikanska invandrare, som reser sig och erbjuder sina platser till två äldre damer! Två ungdomar från Somalia, säger han, som liten kunskap i detta språk haver.
Han tänker tillbaka på sin egen ungdom, då man bestämt blev uppmanad av äldre tanter och fabröder, att visa lite stil och erbjuda sin plats till äldre och mer behövande!
Nog finns det hopp för nationen, när två invandrade ungdomar visar belevad stil!
Väl framme vid Lasarettet och efter att letat mig fram till ögonmottagningen, så blir jag uppmärksammad på att jag är en hel timme för tidigt!
Det är inte skoj eller ens trevligt att tillbringa en knapp timme i lasarettets närhet. Kaffet  i cafeterian smakar inget, upplevelsen av varmt vatten överväger. Den plastomslutna skink och ostsmörgåden precis så degig och smaklös, som förväntat. Dessutom måste mnan vara ett tekniskt geni för att få bort plasten.
Nåväl en timme förflyter den med!
Mottagingen ser när jag betalar med betalkort!

2 kommentarer:

  1. Inte får man kalla Västmanlands Sjukhus, Västerås, för ett lasarett. Det skulle ju kunna tas för en koppling till Lasarus. Det kan då rakt inte tolereras längre. Men f.ö. så vill jag bara säga att jag läste bloggen med gillande.
    essge

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det känns så uppnosigt och lagom obstinat att inte vara helt korrekt, då det gäller benämning på byggnad som gör mindre friska mer friska! Essge, var glad jag inte skrev hospitalet... anglifiering är väl inte helt tolerabelt! Tack i övrigt för ditt gillande!

      Radera