tisdag 17 april 2012

Vi får se hur det går, sa han som inget såg!

Vallbybloggaren har varit ivrigt sysselsatt med att scanna trevna stugan. Därfär har det inte blivit så mycket bloggande.
Scannat trevna stugan, frågar sig den uppmärksamme läsaren. Detta frågande har allt sitt berättigande. Det är inte alltid lätt att sätta sig in i andras förehavande, speciellt inte om förehavande är så kryptiska som Vallbybloggarens.
Egentligen borde jag likt en Paulus skriva här med stora bokstäver, så att jag riktigt ordentligt ser vad jag skriver. Tack för att tangentbordskonstruktören valt att pryda varje bokstavstangent med versaler, så det går ju hyfsat att träffa rätt tangent ändå.
Nu har det intalats på sk fickminne att det är fyra normalsteg från ytterdörren till ingången till köket. Avstånd till spis, kyl-och-frys har likaledes stegats och fickminnesbevarat. Avstånd från köksingång till tevesoffa är mätt och bevarat. Till varje viktig punkt har avtånd märkts!
Mitt i köket har en trampvänlig golvpunkt instalerats, som vid beröring, med metallisk stämma  sjunger "I kungens stora kök". Sovrummets golvsond sjunger vid beröring; "Sov du lilla videung"! I vilket rum den trampvänliga golvsonden sjunger " Som en härlig gudomskälla", får stå öppet för gissningar!
Vardagsrummets golvsond sjunger "Här är gudagott att vara", speciellt gäller detta när det visas snooker på teve! Hur det blir med tittandet på snooker i teve får framtiden visat. Någonstans bland alla skuggorna kan möjligen en köförande farbror följas. Det är inte utan , att Vallbybloggaren redan nu kan utbrista, man får vara glad för det lilla.
På sin ålders höst får den gamle söka tröst i ordsppråk som, även en blind höna hittar ett korn.
Det vackra kan ännu ses och det som inte är det, slipper man ju se, så man är nog en vinnare ändå!
- Du bör nog äta mera linssoppa, sa den naturmedicininriktade!
-Nä, ät morötter, mycket morötter, sa en annan lika ivrig naturmedicinare, för inte har du sett någon hare eller kanin med glasögon.
- Du den var bra gammal, sa den gamle på Vallby, bättre argument än så får du nog finna!
Samtalet om vad som eventuellt kan vara bästa botemedlet fortsatte in absurdum.
- Blind gubbe luktar illa, sa en ung tant och snörpte på munnen.
Nåväl så illa ska det väl inte gå!
Dessa vighetstestande ögondroppar kanske visar sig vara precis vad som behövs!
Undrar bara om man även i framtiden, förväntansfullt och optimistikt kan säga:
- Vi får väl se!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar