måndag 22 augusti 2011

Odygdiga pensionärer

X-busschauffören,X-elkonsultent och de andra i järngänget hade avnjutit alltför välgrillade korvar vilandes i degigt tinade korvbröd. Tagit del av den lokala  föreningens budskap under vallbydagen.
-Viljan att göra mycket, sa X-elkonsultent, är aldrig så stor som under dessa aktiviteter! Verkar som om inget gott hänt på området om inte dessa föreningar funnits! Ändå har de glömt göra något riktigt bra och kul för sextiplussare, avslutade han.
-Nä, de tror visst att vi som uppnått mogen ålder ska vara tillfreds med dragspelsmusik, boule och blaskigt kaffe, instämde X-busschauffören.
-Vet ni, sa X-sportredaktören, jag tycker vi ska ha ett rally på cykelvägarna. Jag har fått låna nyckeln till markskötarnas arbetsbod.
Bara tanken på att det var något mer inspirerande på gång än dragspelsmusik fick en handfull grånande gentlemän att lämna festligheterna. I grupp tågade de mot markskötarnas arbetsbod.
I boden fann de två elbilar, typ golfbilar. X-hårklipparen hittade en burk med blå målarfärg. Lätt fluroscerande förkunnade etiketten. X-hårklipparen tog kommandot.


-Jag snitslar en bana med denna färg , sa han, ni går hem och sover. Möt mig här vid soluppgången, så startar jag rallyt.
X-elkonsulten, X-busschauffören, X-bagaren och vallbybloggaren gick hem och lade sig.
Nåja inte direkt, de öppnade en butelj och delade innehållet bara för att fira att nu var det äventyr på gång.
I soluppgången möttes de fem vid arbetsboden. X-hårklipparen visade med stolthet på den blåa linjen på marken.
-På min signal startar ni elbilarna och den som först fullföljt banan och återkommer här blir mästare.
De drog sticka och det visade sig att X-elkonsulten  skulle ratta den första bilen med vallbybloggaren som codriver. Den andra bilen rattades av x-busschauffören med X-bagaren som degig codriver.
X-hårklipparen startade rallyt med  att ivrigt vifta med en röd halsduk.
X-elkonsulten och X-busschauffören tryckte pedalerna i botten. Tyst pilade de eldrivna fordonen iväg. Redan i först lurvan tog X-busschaufförens bil ledningen genom att gena över en gräsmatta. Tätt tillsammans för de två elekipagen iväg ner mot folktandvårdens byggnad. Den tvära kurvan till vänster togs mer eller mindre på två hjul.
Morgontidigt tidningsbud räddade sig med ett sidohopp in i en ölandstok.
Denna gymnastiska händelse gick de tävlande obemärkt förbi.
X-bagaren drogs så med i tävlingen att han med hög röst härmade ett formel 1- fordon. De båda fordonen låg jämsides, farligt nära varandra, på väg upp mot det som kalla Upplevelseparken. X-bagaren tutade med hög röst.
En tidig hundledsagare tappade hakan och företedde stor likhet med ett öppet fiolfodral. Hunden skällde högt och viftade supportande på svansen.
Förbi ingången till gruppboendet tog X-elkonsulten ledningen och på skrikande däck klarade han chikanen vid församlingsgården.  Ner mot hotellet,vars parkering var biltom denna tidiga måndagmorgon, var det åter jämt mellan fordonen. Kvinnliga bihang till de ärrade rallyförarna  hejade på sina respektive och hoppades att endera skulle vinna..
Den långa rakan från hotellet förbi festlokalen och affärscentrumet blev en giganternas kamp. Endera låg X-busschauffören först och endera var X-elkonsulten en noslängd före. En illa placerad cykel framför tobaksaffären  tvingade X-elkonsulten till en kraftig undanmanöver varvid han plötsligen fann sig åka bort från målet. Ett lappkast senare var han åter på väg mot målet klart distanserad av X-busschauffören och X-bagaren.
Med jubelrop och brumljud från X-bagaren passerade det första ekipaget mållinjen. 10 sekunder senare kom en vilt svärande X-elkonsult med codriver i mål.
- Var du ute å cykla, ropade X-busschauffören uppsluppet. Du kanske föll ur ramen, fortsatte han mer långsökt.
De parkerade bilarna och skyndade vilt fnittrande bort från  målområdet.

Måhända hade de inte riktig koll på hur hårt laddsladdarna skulle itryckas. För de ordinarie parkskötarna fann att deras bilar stannade , när de båda var längs borta på området. Å det ska ni veta, även med tomma batterier är en el bil tung att skjuta framför sig.
. Å se de var ett härligt rally, sa X-bagaren, när de lite senare avnjöt morgonkaffet!

Den som tror att detta hänt på riktigt må kasta första stenen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar