måndag 15 augusti 2011

Tomatväktare och jordfelsbrytarespanare

I vallbybloggarens vänkrets finns sådana personer, som då och då haver för vana att bege sig på långresor långt utanför Vallbys gränser. Vid sådana tillfällen uppstår problem, som måste lösas. Ett sådant problem är att tillföra plantor av skilda slag flytande näring, mestadels vatten.
Nu ska det genast understrykas, att nästan utan undantag så har vallbybloggarens vänner insett den omöjliga relationen mellan vallbybloggaren och i husen  inhyst växtlighet. De vet att vallbybloggaren är en generös själ och gärna ger mer än vad som behövs. Vattna krukväxter är inget undantag. Han ger gärna en skvätt extra. Till och med två skvättar extra! Så för sådan växtbevattning så lejer vänkretsen gärna annan person.
Däremot betros han ofta med exteriör vattenbegjutning.
Den vecka som förflutit utsågs vallbybloggaren till såväl tomatplantevattnare som dillplantevattnare. Det ska genast framhållas , att vallbybloggaren lärt sin läxa. För mycket vatten är icke bra för plantor. Tillförsel av vatten , hoppades han, skulle naturen själv sköta om. Ivrigt studerades väderleksrapporter. I takt med att utlovade regn uteblev, så tvingades vallbybloggaren skrida till verket. Han syntes vandra tvärs över Vallby.. sökande gator och gränder, som mest lätt skulle föra honom till målet. Till den trädgård, där tomatplantor väntade på att få dricka. Tomatplantorna har druckit och tillväxt i visdom och storlek!
Blir det åska, hade vännen sagt, så händer det att jordfelsbrytaren slår av strömmen. Därför har vallbybloggaren också varit strömavbrottsspanare den sista veckan. Nu har inte åskskurar varit så flitigt förekommande. Men efter varje tillstymmelse till muller ovanifrån har vallbybloggaren troget kollat att den blinkande lampan på frysens dörr inte slocknat. Nu verkar allt ha gått rätt till och någon aktiv insats har vallbybloggaren  inte behövt göra. Uppförandekorrigerande insats  har lyst med sin frånvaro.
Frysta varor tycks ha klarat sig.
Tomatplantor har växt till sig!
Se nu till att hemkörningen sköts om ordentligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar