måndag 26 september 2011

Ensam i natten jublade han tyst

Det må tillåtas en bloggare, som hade för vana att varannan söndag under fotbollssässongen  besöka sportarenan Olympia i Helsingborg, att fjärran från sådant besök jubla! Barndomens hjältelag är svensk mästare i fotboll. Inte sedan 3-poängssystemet infördes har en mästare korats så tidigt på säsongen.
Vallbybloggaren och sambon firade med ett nattligt triumftåg. Små förtjusta utrop yttrades. Sambon tycktes  totalt oberörd över denna historiska seger. Han var mer intresserad av de de fläckar av teakolja som lämnats längs triumftågets sträckning.
Natten saknade solens värme och vallbybloggaren drog jackan tätare inpå. Bostadsområdet hade för längesedan släckt den sista läslampan. Fotbollsegern gav natten dess ljus. Vallbybloggaren gladdes åt rödblåa fotbollskrigare, som nu var svenska mästare. Aldrig har väl en helsingborgare varit mer glad åt ett mål av malmölaget.  De som förra året snuvade HIF på seriesegern, gav nu en hjälpande hand!
Väl hemkommen i stugvärmen intogs horisontalläge av så väl vallbybloggaren som sambon. En behaglig lättja draperade de två och snart det söta drömmar, som svepte in de två med ett nattligt leende.
Måndagmorgon.
Redan puttrar kaffebryggaren i trevna stugan. Nytinat bröd sprider en välkomnande doft i rummet.
Vallbybloggaren tittar något förvånat på en papperslapp. Det är utan tvekan hans egen handstil, men han kan inte påminna sig när det skrevs. Å det har definitivt inget med fotbollssegrar att göra. Den bara återfanns där bland tidningar med gårdagens nyheter. En liten lapp med några få ord. Ord som han inte kunde påminna sig när de formulerades.

Det är i morgonsolens första värmande strålar
du glömmer nattens mörker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar