torsdag 15 september 2011

Vi går över daggstänkta gräs fallera

Ännu är gräsmattorna daggstänkta, när sambon och vallbybloggaren genomkorsar Vallby i sökandet efter punkter, som sambon gärna vill begjuta. En taltrast har under natten nått sitt livs slut och det är med stränga förmaningar, som sambon ombeds inte undersöka detta grundligt. Som daggen är förgänglig, menar många att livet är det samma. Nu gäller detta förståss inte Vallbybloggaren och sambon, för oss är bara morgonen en försmak på morgondagen.
En äldre herre  kommer cyklande med piasavakvasten  på styret. Troligen på väg till något ej avlönat entreprenöruppdrag. Han ler mot oss och säger, något förvånat:
- Jasså, är du ute med hunden?
Vallbybloggaren tittar nogsamt efter och finner en hund i ändan på kopplet. Han undrar för sig själv, vad den äldre mannen förväntat sig att det skulle finnas för något i ändan på kopplet! Måhända en tiger med kuperad svans eller kanske en en leksakslastbil med nötta trähjul?
Att det helt enkelt bara skulle vara en replik av artighet, föll aldrig Vallbybloggaren in. Det skulle vara att göra morgonens filosofiska funderingar alltför triviala!
Då vi passerat Vallby Centrum, står det inte på förrän vi når Hotellets förgård, där en stor samling människor samlats för att, med stor sannolikhet, deltaga i någon planeringsdag... hmm processdag heter det visst numer, eller annan konferenstyp. En person i den stora skaran var bekannt med Vallbybloggaren sedan tidigare och hälsade glatt med:
- Hej du det var längesedan! Har du klippt dig?
Att denna fråga ställes till Vallbybloggaren är måhända fullt adekvat, då han brukar sköta den detaljen själv. Men denna morgon kunde han med emfas svara:
-Nej! Det är inte jag som klippt mig utan frisören!
Hotellet uppslukade den stora skaran dagbesökare. Nu skulle de peppas med nödvändig införmation för att planeringen skulle bli verklighet, så att processerna skulle bli en del av det framtida värvet!
Vallbybloggaren  och sambon avslutade den tidiga daggstänkta promenaden. Väl hemkommen så företas en genomgång av sambons päls och se... där djuptsitter en fästing. Denna totalt onödiga insekt bortplockas och nedspolas...må den aldrig komma tillbaka!
Resten av förmiddagen funderas dte på vad ... har fäöstingar egentligen för existensberättigande!
De är ju ÄCKLIGA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar