lördag 3 december 2011

Observationer från ett förr rikt partyliv

Vallbybloggaren noterade att antalet fester, julmiddagar, julfester snabbt fyller mångas agenda. Under många år var också dessa decembersammankomster en del av vallbybloggarens pre-jul-vardag.Han fick då tillfälle att, om ån i smyg, betrakta olika sätt att bete sig på partyn av skilda slag.
För att underlätta för besökare till dessa parties har han valt att offentliggöra den för alla galareportrar välkända lathunden. Då det är en diger lunta som, förutom namnet, intet har att göra med lata hundar.
Nu ska genast understrykas och starkt betonas, att säkerligen inte är ensam om dessa observationer. Liknande  lathundar har säkert och kommer säkert att förekomma i tryckalster av skilda slag.
Inte heller vill han på något sätt påskina att dessa observationer skulle ha något vetenskapligt intresse.

Den första karaktären Vallbybloggaren vill presentera är Sociala Sussie.
Sociala Sussie tycks aldrig finnas på samma ställe under en längre tid. Hon... kan vara en han med... talar inte länge med samma person. Hon noterar vilka som hamnar utan för de olika kommunikativa fälten och drar in denne i samtalen.Hon  har en viss för kärlek för att söka föra samman personer hon tycker passar för varandra, Den interna tillfredställsen tycks enorm, då hon lyckas få Bosse prata med Sonja, och notera att tycke uppstår.
Sociala Sussie är den borne mittpunkten på alla julparties, det är hon/han som får just dig att känna du tillhör den inre kretsen. De ger dig uppmärksamhet, visar genuint intresse för vad du säger och för vem du är.

Vallbybloggaren läste igenom vad han skrivit. Ett snett leende lekte på hans käppar. Han konstaterade, det märks att han inte hade något att skriva om idag. Sambon nickade instämmande och likt Sociala Sussie ger han Vallbybloggaren uppmärksamhet och drar in honom i ett påklädande, som gjort för en morgonpromenad!
Imorgon kommer en ny observation!!!

Hallå morgonkylan här kommer vi...
Morgonfrusna grässtrån knastrar nästan ljudlöst under sambons tassar!

21 dagar kvar till julmys och honungsglacerade revbenspjäll....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar