tisdag 27 december 2011

Tidigt i morse var vi ute i blåsväder

Den uppåtgående solen blev vårt godmorgon till denna dag.
Slutet av december och 9 grader varmt. Ur led är tiden och det är bra det.
Erkänner gärna att ju äldre jag blir, desto mer avskyr jag köldgrader, snö och annat elände som vintertid för mig sig.
Vallbytundran var glest befolkad. Det märks att de yrkesverksamma inte är i full gång.
Folktomma vidder manar till egen tankeverksamhet. Sambon är inte mycket för långa konversationer. Enstaviga ord gillar han bäst.
I helgen har det varit lokalderby i marginalsporten banden! Västerås SK spelade mot Tillberga. Båda hävdar de spelar på hemmaplan. Vore det inte på plats att man kalla det för "Utebandy" för att särskilja det från "Innebandy". Nä, det går ju inte! Båda marginalsporterna spelas ju inomhus! Så begreppet innebandy är ju förlegat. Se det går utför med nationens ungdom. Ingen härdas längre i kylslagna vintersporter. Intressenter talar ju nu om att de måste förverkliga en längdskidbana inomhus. Jo, du Northug, du får nog härja i spledid isolation i många år framöver.

Sambon och Vallbybloggaren viker runt hörnet och möts av ihärdigt närvarande motvind. Kopplet står som en frusen parabel i vinden. Sambon viker öronen tätare rint hörselingångarna. Han attackerar motvinden och Vallbybloggaren följer motvilligt efter. Det är sådana här morgnar, man önskar det fanns riktigt fungerande inomhustoaletter för sambos.
Vi passerar baksidan av hotellbyggnaden. Söker lä tätt intill väggen.

Vallbybloggaren tänker på bränder orsakade av stearinljus. Lösningen finns nära. Det går ju att konstruera ett stearinljus, som är självslocknande. Undrar varför ljusstöperierna inte tänkt på detta förut.
..antagligen har det inte gått upp ett "Liljeholmens" för dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar