onsdag 7 december 2011

Observationer från ett förr rikt partyliv. Del 5

Vallbybloggaren satt med morgonjuicen och kikade tjuvtittande ut på de nyvita snövidderna. Han samlade mod för att med Sambon ge sig ut och genomkrosa dessa vidder vi lokalbor gärna kallar Vallbytundran.

Väl hemkommen till trevna stugan kastade han ett hastigt öga på julgalamanualen. Detta öga träffade med kraft uppslaget om Flörtiga Flora. Kan ju lika gärna handla om Flirtisen Frasse, men Vallbybloggaren beslöt att Flora fick det bli, som illustrerar dagens inslag om julpartykaraktärer. Inte hade han räknat med ,att dessa inslag skulle bli så uppskattade, men glädjes över att fler än han själv tycker det är kul med lite till intet förpliktande ordsmide.

Flörtiga Flora är en persontyp, som använder sina inre egenskaper och yttre företräden för att slippa göra det mesta alldeles själv.
Hon charmar dig ständigt leende. Totalt ohämmad sprider hon komplimanger och eloger runt sig. Samtidigt inflikar hon egna önskningar om tjänster, önskningar och annat som gynnar henne själv. De flesta tar det för vad det är och till synes opåverkade tar de emot hennes beröm och uppskattande ord.
"Du som är så påhittig och har så lätt för att uttrycka dig ledigt i skrift, visst skriver du ett litet PM om senaste säljsiffrorna imorgon!"
Mitt ibland alla leenden flaxande ögonfransar och strålande uppskattningar om din person, så smygs en tjänstförfrågan in. Mitt bland revbenspjäll, glasmästarsill och risgrynsgröt så finner du plötsligt, att du åtagit dig ytterligare en arbetsuppgift.

Nu är det 17 dagar kvar till prasslande julklappsomslag och rosafärgad rödbetssallad. Nu får Vallbybloggaren hitta på något annat att skriva om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar