måndag 27 juni 2011

Begär inte mer en måndagmorgon....

Under vallbybloggarens skoltid fanns vid svenskämnets uppsatsskrivningar, förutom en mängd olika ämnesområden att skriva om, ett befriande alternativ längst ner på listan: Valfritt ämne !
Detta alternativ tilltalade mestadels vallbybloggaren!
Där blandades skrönor om flickan som älskade Essaias Tegner och hatade att hon inte levde i samma århundrade. Där skrevs det om hovfotografen som vandrade vilse i de svenska fjällen. En skröna om det pratande badkaret. Vikingen som lärde sig köra bil!
Ja många figurer passerade förbi.
De flesta var rena påhitten, andra lånade drag av människor vallbybloggaren mött under sin då korta vandring på jorden. Sömmerskan Elvira var en sådan halvpåhittad tant. Egentligen var hon syster till min mormor. Tillsammans drev de en sytillbehörsaffär på söder i Helsingborg. Elvira var den som stöd för ändringsskrädderi. Mormor affärskvinnan som stod i butiken och sålde trådrullar och spetsar, nålar och tyger!
Vallbybloggaren förstod tidigt att besöka affären, för då vankades det limpsmörgås med ost och kaffe med mjölk och TVÅ sockerbitar! Att limpsmörgås var så attraktivt, berodde på att vallbybloggarens fader under en längre period var en ivrig så kallad frisksportare! Det betydde att normalt bröd inte gillades, utan han påtvingade den övriga familjen ett grått bröd, som uppskuret i tunna skivor mest liknade och smakade masonit!
Alternativet var ett osockrat vitt bröd med kumminfrön ! Detta gillade inte vallbybloggaren alls, men om han minns rätt fördrogs det av hans yngre broder, som i sin tur ratade masonitbrödet!
Nu ska vi ut på promenad och kolla om det händer något skrivvärt på Vallby!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar