fredag 17 juni 2011

På kryss mellan insjöar på Vallby

Så är den svenska sommaren här igen och det med igenkännande besked. Värmemätaren nästan skäms att kallas så, men med blossande kindrodnad  lyckas den med en kraftansträngning kravla sig över 10 plusgrader. Regntunga skyar har avlöst den regniga natt som mest spelade melodi!
SMHI har febrila dagar och följer lågtryckens väg över land och hav,  in över de landskap i Mälardalen, som förväntas få den ihållande nederbörd.  Ihållande nederbörd lär ibland innebära "vissa risker för allmänheten och störningar for en del samhällsfunktioner".
Vallbybloggaren har alltid undrat vad "vissa" i sammanhang som detta betyder. Vissa i betydelsen säker, förvissad? Vissa i betydelesen ringa, till liten del? Bäst ta på sig både sydväst, wellingtonboots och det för blöta väderlekar inköpta regnstället, som enligt reklamen andas!
Enligt SMHI så kommer detta blötoväder inte släppa sitt grepp över mälardalen förrän tidigast under helgen.
Regnet kan säker ha en positiv inverkan med, inte minst på de som erbjuder paraply beskydd! Gemenskapsframkallande regn!
Försiktigt gnolande på en gammal Bacharach- melodi..."Raindrops keep falling on my head...."

Så kan jag med dancing in the rain, singing in the rain studsande mellan hjärnväggarna ge mig ut i den blöta som alltmer liknar skyfall . Runt om  på Vallby synliggörs fördjupningar i asfalterade gångbanor och mindre insjöar uppstår.
Funderar starkt på att hos hyresvärden begära få en båtplats nära porten! Någonstans måste vallbybloggaren ju förtöja det redskap som tar honom till olika näringsställen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar