söndag 26 juni 2011

Olga hon gillar karlar hon!






Hon använde gärna sin lilla fyrbenta följeslagare, som språkrör för vad hon ville säga. Hon hade en förkärlek för att använda  ålderdomliga ord. Det var därför inte underligt att hon kom att kallas "Fru Erkannerligen"!

Hon låt sin fyrbenta följeslagerska ha synpunkter på det mesta. Ivrigt lyssnande efter udda saker, som gav henne en arsenal till nya uttalande. Givetvis inte uttalade av henne själv, utan lagda i den fyrbentes mun.
"Olga har alltid tyckt om karlar!"
"Olga skulle aldrig röstat vänster, emedan hon är för klok för det!"
"Olga tyckte inte det var trevligt att Bosse och Kajsa separerats, emellertid tror Olga det berodde på alkoholen!"
Ibland lämnades den fyrbenta hemma och Fru Erkannerligen  besökte ortens servicehus. Här intog hon emellanåt lunch och pratade med gästerna. Det var lycka att finna någon, som ej kunde flytta sig själv. Den stillasittande blev föremål för timslånga monologer om ett liv som varit:
Det framfördes åsikter om kärnkraft och och andra energislag, med en mångordighet som var förbluffande. Med jämna mellanrum  sköt hon in, att hon visste och kunde, för hennes make, salig i åminnelse, minsann varit verksam på en teknisk högskola.
Med för hemorten omisskännlig dialekt malde hon på.
Bo-Erik vägrade öppna dörren , när hon ringde på. Vilket fick till följd att Hemtjänsten kallades in, för något hemskt måste ha inträffat.
" Det måste det ju, för Olga tycker vi har så trevliga konversationer!"
Nu var det ingen som sett och hört av henne på mer än en vecka! Jo, vi hundägare har  koll på varandra, även om vi inte alla sitter i knät på varandra. En oro spred sig. Kan något ha hänt henne.
Hade hon åkt till sin dotter i på annan ort?  Kanske var hon  inlagd på lasarettet? Ryktena florerade och ibland var de väl fantastiska. Hasse med Laban påstod, att han med säkerhet visste, att hon flyttat samman med en döv fd ingenjör på Västermalm. Kenta med rullatorn å sin sida var övertygad om hon åkt på charterresa till Bulgarien.
Vid rullatorparkeringen är Fru Erkannerligen det dagliga samtalsämnet. Alla tror att en dag så dyker hon upp igen och talar om:
-Olga tycker om karlar, jajemensan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar