tisdag 26 juli 2011

Det var inte lite text..... 14 timmar tog det!

Morgonen här på Vallby mötte vallbybloggaren och sambon med ett soligt leende.
Visst hade solen varit uppe betydligt längre än de två vandrarna, men inga ironiska kommentarer hördes.
Det enda som förmörkade vallbyvandringen var det manifest, som under gårdagen lästes på en flimrig dataskärm.
1518 sidor av valhänt hopkok av eget och andras plattityder.
500 sidor minst användes för att bygga en världsbild, som kunde rättfärdiga det planerade. En ofullständig världsbild. Huvudsakligen byggd på långa inklistrade citat från islamofobobiska sidor.
För de som under en följd av år sysslat med frågor som rör relationer mellan människor från olika länder, kulturer och/eller religioner, så fanns det inget nytt att hämta.
Nog finns det skäl att misstänka att långvarigt spel av WoW eller andra liknande spel på nätet kan ha påverkat.
Nog finns det skäl att tro att känslan av att bli sviken av föräldrar, kamrater, skolsystem med mera kan ha ett finger med i spelet!
Säga sig tillhöra en halvhemlig sammanslutning, Knigths Templars, PCCTS; och sedan avslöja hela dess organisation, utmärkelse och ideologi verkar mer än lovligt dumt.
Troligen handlar det om jakt på uppmärksamhet, på bekräftelse... önskan att vara någon, som resulterat i det vansinnesdåd, som ägde rum i fredags i Norge.
Sedan får man höra att garbadinnationalisterna i Sverige säger att sådana aktioner är inget de står för, trots att man måste vara medveten om, att inte bara folkvalda riksdagsledamöter twittrat, bloggat och på riksstämmor fört fram liknande budskap. Det må så vara att ingen av de ledande i det svenska nationaldemokratiska partiet skulle finnas  ens i närheten av sådant beteende, som vi nyss sett i Norge.


...  vi kan sörja, våndas, visa ilska och fördömande...
ändå får vi möta en ny dag i förvissningen om att

Din klara sol går åter upp...över både goda och onda!
För att travestera en gammal psalm....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar