onsdag 20 juli 2011

En kafferast sammanfattar en dag av samtal

Det händer ibland att det förflutna hinner  ikapp vallbybloggaren. Någon vilsenkommen individ, som en gång under förhistorisk tid, tyckt att det vallbybloggaren framfört på ett symposium varit bra.
Därför kan det hända att han på sin ålders höst blir inbjuden
till olika sammankomster.
Sådan inbjudan kom och vallbybloggaren vattenkammade de få hårtussarna, som fanns kvar. Beströk skodonen med någon form av glansframkallande gel.
En del av de som tillhörde hans professionella år fanns på plats. Återseendet glädje delades. Uppdateringar om livets irrfärder gjordes.
Konferensen handlade om xenofobi, gängbildningar, integration med mera
Under kafferast utspanns ett samtal, som vallbybloggaren väljer att skildra i symbolisk form Detta för att de som gärna läser in annat än vad som avses ska få större valmöjlighet!

-Du, det var intressant med fruktskålen, sa en mazarin med cafelatte.
-Hur menar du, sa en kanelbulle med te!
-Jo att två äpplen och två päron alltid blir fyra frukter!
-Det är väl inte alltid så, sa Kanelbullen. Fyra frukter kan ju ha inslag av banan också. Då måste ju endera antalet päron eller antalet äpple reduceras med en  för att det ska fortsätta att vara fyra frukter.
-Men, lade sig en enkel saftkobbel i samtalet, det förutsätter ju att fruktskålen är överens med Malthus. Man kan ju tänka sig att fruktskålen blir större och det då ryms fler frukter.
- Nu ska inte du komma och rasera den struktur vårt samtal har. Malthus är ovidkommande och sååååå artonhundratal, sa mazarinen med cafelatte.
- Jorå, sa saftkobbeln, jag vill inte ni ska begränsa ert tänkande... tänk inte fruktskål... tänk fruktsallad!

Förresten är kafferasten slut... men eftersom bara en av de tre hade haft kaffe, så beslöt de två kvarvarande att deras rast inte var slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar