onsdag 27 juli 2011

Finns det liv i gulnat fotografi

Under kommande helg har ett bud gått ut att vallbybloggarens moders släkt ska samlas i sydliga sverige.
Då vallbybloggaren inte har möjlighet att deltaga ålades han en straffkommendering.
Till Gotland flyktad syster tyckte att det var en lämplig uppgift att gå igenom gamla fotoalbum och tillsända henne ett urval bilder.
Under nästan två veckor umgicks vallbybloggaren  med gulnade fotografier. Där fanns gummor i hycklen och vida kjolar, de flesta med förkläde. Där fanns gamla gubbar i varierande utstyrslar. De flesta var dock uppklädda för studiofotografering. Stärkkrage och bonjour!
Där fanns unga flickor och pojkar, en del i schabloniserad sjömansskjorta och andra klädda som vuxna!
Ett stort antal bilder på folk på skogsutflykt. Sittande på en filt i en glänta med kaffe och dopp! Nåja , en och annan hade en pilsnerflaska i handen och cigarr.
Vallbybloggaren slogs av att det i varje generation tycks finnas de som älskar ta panoramabilder av naturen. I varje generation finns de som tycker att 36 bilder ett vågigt Öresund är bra tjatigt. Vallbybloggaren är en av dem!
Där var det bilder från firmautflykt. Anställda på Larsson & Christoffersson hade lämnat grossistverksamheten åt sitt öde och samlats runt långbord för att inmundiga fast och flytande föda.
Nätterna hoppades vallbybloggaren skulle vara fotobefriade, men icke. Drömmande samvaro med avlidna släktingar mixades med modern inredning. I vaket tillstånd var samtalen glömda. Fotona finns kvar!
Vallbybloggaren tyckte nog att en och annan av de avbildade log i hemligt samförstånd och fanns det inte också en humoristisk blink hos anfadern!
Han som ansågs dominant och krävande. Han som var barsk och skulle ha saker på sitt sätt!
Visst finns det liv också i ett gulnat fotografi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar