fredag 8 juli 2011

MINI POWER MEET på Vallby 8 juli 2011 morgon

Den gamla psalmen om morgon mellan fjä-ällen är kanske inte direkt adekvat denna morgon. Nog borde någon psalmkunnig kunna dikta om morgon mellan hyreshusen  och vattenledningar porlande om att Gud är god.
Sambon och vallbybloggaren följer med ögonen en lika morgontidig kvinna som samlar tomburkar. Hon undersöker varje papperskorg noga och fynden stoppas i en plastkasse.
Hon undersöker mellanrummen mellan parkerade bilar. Än så länge är det inte så mycket bevänt med pantningsbara burkar. Taxfreeburkarna är ännu inte urdruckna. Men en och annan krona att förstärka dagens matkassa finns nog i matkassen.
Vid hotellparkeringen vid Vallbyhotellet vilar i arla morgonsolen 32 bilar, som har powermeetåldern inne. Kromen blänker i solljuset. Några bilar väntar på morgonhygienaktivitet.
Vid hotellets rökruta har några bilägare samlats och pratar på olika dialekter  om vad göra idag. Tid måste finnas att putsa bilen för kvällens cruising. Tid måste finnas för att ta medhavda ätteläggar till busborg och insjöbad. Det är tidskrävande att vara pappa till både barn och fenböljande bilkuriosa.
Sambon och vallbybloggaren väljer att återvända hem till väntanade nybryggt morgonkaffe. För att travestera Storm P
- När smakar en Zoega Intenzo bäst?
- Varje morgon!
Så hemåt vi tåga i värmande julisol, för att bevisa att det är sant!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar